459 të infektuar dhe 7 të vdekur

THL informoi sot se 459 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë. Përveç kësaj, shtatë vdekje të reja të lidhura me koronavirusin u raportuan që nga e premtja. Një total prej 774 vdekjesh të lidhura me kurorën tani janë regjistruar në Finlandë.  Ka 251 pacientë në spital për shkak të koronës.

Në dy javët e fundit, 2,227 më shumë infeksione janë diagnostikuar sesa në dy javët e mëparshme. Gjatë gjithë epidemisë, gjithsej 62,522 infeksione janë konfirmuar në Finlandë.

Sipas THL, incidenca në Finlandë në tërësi, pra numri i infeksioneve të konfirmuara të koronavirusit për 100,000 banorë në dy javët e fundit, tani është pothuajse 147.

Situata më e keqe është akoma në zonën HUS të rretheve të spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ku incidenca është 300. Në dy javët e fundit, më shumë se 5,100 infeksione koronavirus janë konfirmuar në zonë.

Incidenca e dytë më e lartë është në Finlandën Jugperëndimore, ku shkalla e incidencës është rreth 192. Kjo do të thotë më shumë se 900 infeksione të konfirmuara të koronavirusit në dy javë.

Incidenca më e ulët është në Kainuu, ku numri është më pak se 10. Në dy javët e fundit, ka pasur vetëm shtatë infeksione të konfirmuara të koronavirusit në zonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.