331 të infektuar dhe 14 të vdekur në Finlandë 

Instituti Kombetar i Shëndetit tha sot se 331 raste të reja me koronavirus u diagnostikuan dhe 14 të vdekur qysh prej të enjtes kanë ndodhur në Finlandë. Për dy javë, nivelet e infeksionit vazhdojnë të bien. Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 7,454 infeksione, që është 2,155 më pak se në dy javët e mëparshme. Janë 45 pacientë në kujdes intensiv, që është shtatë më pak se të enjten e javës së kaluar.

Shkalla e incidencës, pra numri i infeksioneve në dy javë për 100,000 banorë, është pak më shumë se 134 për të gjithë vendin. Në total, pak më shumë se 80,000 infeksione janë diagnostikuar në Finlandë.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja u gjet në mesin e 30-40-vjeçarëve (76) dhe i dyti më i lartë midis 10-20-vjeçarëve (50).

Kufiri prej një milion të vaksinuarve po afron

972.371 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit, thotë THL. Numri i atyre që morën dozën e parë është rritur nga dje në diçka më pak se 1,600 persona.

Doza e dytë e vaksinës së koronavirusit u është dhënë 89,198 personave.

17.5 përqind e popullsisë në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës koronare dhe 1.6 përqind kanë marrë vaksinën e dytë.

Rrethi i Spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus) ka akoma shkallën më të lartë të incidencës në Finlandë (261) për 100,000 banorë, por është ulur dukshëm nga dy javë më parë (347). Në Finlandën Jugperëndimore, shkalla e incidencës dhe numri i rasteve janë gjithashtu në rënie. Gjatë periudhës dy-javore, 952 raste të koronavirusit janë zbuluar në Finlandën Jugperëndimore, krahasuar me një total prej 1,259 rastesh në periudhën e mëparshme dy-javore.

Në Savo Lindore dhe Kymenlaakso, numri i rasteve po rritet ndjeshëm. Në Savonia Lindore, shkalla e incidencës është rritur nga 33 në 155 kur shikohen dy periudha dy-javore radhazi. Savonia Lindore ka 40,000 banorë, kështu që shkalla e incidencës mund të ndryshojë shpejt. Në dy javët e fundit, 62 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Savonia Lindore. Në Kymenlaakso, shkalla e incidencës u rrit nga 55 në 145.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: