1 kg tritol për të hedhur në erë stacionin policisë në Jyväskylä. Vetëdorëzohet

Policia ka arrestuar një person të dyshuar për përpjekjen për të shpërthyer eksploziv në stacionin policor të qytetit Jyväskylä. Personi i arrestuar thërriti qendrën e urgjencës pak para orës njëmbëdhjetë të së premtes në mbrëmje dhe tha se ai kishte dinamit në makinën e tij dhe po shkon në oborrin e stacionit të policisë Jyväskylä me qëllimin për të hedhur në erë dinamitin.

Policia e ndaloi në rrugën kryesore Keuruuntie. Ai nuk rezistoi në situatën e arrestimit, thotë Departamenti i Policisë në Finlandë.

Disa kallëpe dinamiti u gjetën në makinën e të ndaluarit, disa prej të cilave ishin të pajisura me detonatorë. U gjet gjithsej rreth një kilogram dinamit.

– Po, është një numër i madh eksplozivësh, thotë Saara Asmundela, drejtoresha e hetimit penal në detyrë.

Sipas Asmundela, rreziku i sasisë së dinamitit ilustrohet nga fakti që ekipi i eksplozivëve të policisë ka punuar në një distancë sigurie prej rreth 300 metrash.

Natën, policia izoloi zonën përreth makinës dhe e mbylli trafikun përgjatë rrugës Keuruuntie. Përveç kësaj, policia ndaloi trafikun e trenave në zonë për disa orë.

Një grup i specializuar në eksplozivë filloi t’i çmontonte eksplozivët në pesë të mëngjesit. Rreth orës shtatë të mëngjesit, eksplozivët ishin bërë të padëmshëm. Policia hapi trafikun në orën 7.30.

Policia zbulon se nga erdhën eksplozivët

Sipas Komisionerit Penal Asmundela, bashkëpunimi policor ishte i shkëlqyeshëm, i cili mundësoi që i dyshuari të kapet shpejt dhe situata të zgjidhet.

– Hetimi është në një fazë shumë të hershme. Përcaktimi i origjinës së eksplozivit tani është një përparësi, Asmundela i thotë STT.

Hetimi policor për çështjen do të vazhdojë gjatë së Shtunës me një kontroll në shtëpi dhe marrje në pyetje. I ndaluari aktualisht hetohet se po përgatiste një krim të rëndë kundër jetës ose shëndetit, si dhe për shpërthimin e eksplozivëve.

– Policia ka një ide paraprake të motivit, por unë nuk mund të komentoj më tej, thotë Asmundela.

Aj tha se i dyshuari ka pasur kontakt me policinë në të kaluarën, por nuk ka histori të rëndësishme kriminale.

Sipas policisë, i dyshuari është i moshës mesatare dhe jeton në Finlandën Qendrore. Sipas Asmundela, të paktën për momentin, nuk ka indikacione se akti përfshin persona të tjerë përveç personit të arrestuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.