Artet

PROF.DR. MONS. SIMON DUKA – ARBËRESHI NGA ZARA, QË DREJTOI ARKIVAT SEKRETE TË VATIKANIT

ANTON DEDAJ - Konsull Nderi i Republikës së Shqipërisë, në Zarë, Kroaci NGA ANTON DEDAJ Konsull Nderi i Republikës së Shqipërisë, në Zarë, Kroaci Kush...

Oulu zgjidhet kryeqyteti evropian i kulturës për 2026

Qyteti i Oulu është emëruar kryeqyteti evropian i kulturës për 2026. "Kjo është një mundësi e madhe për Oulu dhe tërë Finlandën Veriore," tha menaxherja...

Ministria njofton artistët të aplikojnë për grantet deri në 9 milionë Euro

Ministria e Arsimit dhe Kulturës. informoi sot se paketa e re e mbështetjes financiare me grante për festivalet e artit dhe kulturës, si edhe teatrot...

Shkrimtari Ndrek Gjini sjell në shqip poezitë e Presidentit

Nga Artur Kopani/ Shkrimtari Ndrek Gjini i ka sjellë publikut shqiptar librin me poezi "Stinë e Thatë", i cili prej një jave është i ekspozuar...

Platforma finlandeze online, Yousician siguron 35 milionë €

Kompania finlandeze Yousician Ltd. ka marrë 23.1 milion euro në fonde për platformën e saj online të mësimit të muzikës, Yousician dhe aplikacionin e akordimit...

Kryeqyteti Evropian i Kulturës: Tampere garon me Oulu dhe Savonlinna

Qyteti Tampere në Finlandën Jugore, i cili njihet si kryeqyteti i saunës në botë, ka bërë një aplikim për titullin e Kryeqytetit Evropian të Kulturës...